Сам собі бармен

Кожен день - це ніби свято, Сміху, радості багато! Ловимо життя моменти, Бо ім’я наше – студенти!!! Яке студентське життя без вечірок? А що являється шедевром клубної вечірки? Ні, це не танець і не музика. Це коктейль. Різнокольоровий та багатошаровий, прикрашений парасолькою чи лимончиком. З його допомогою хлопець навіть може покорити серце чарівної дівчини (і це зовсім не означає, що коли вона вживає трішки алкоголю, то стає доступнішою:) Що ж, після семихвилинного маршруту цією статтею ти матимеш нагоду додати у свою книгу «Найпростіші гуртожитські рецепти» ще декілька корисних порад по приготуванню напитків, а також дізнатися про результати мого маленького опитування студентів на тему „улюблений коктейль”. Поїхали! Аби навчитися готувати хороші напої, тобі доведеться добряче постраждати: розбити всі пляшки вдома, навчаючись ними жонглювати, посадити печінки всім друзям, доки вони погодяться спробувати твої «творіння», регулярно вдарятись, різатись та обпікатись, мучити свою пам’ять складними рецептами, придумувати власні викрутаси і просто важко працювати! Але це якщо ти прагнеш стати професійним барменом. А так, оскільки в тебе вдома навряд чи є супермодний шейкер, то тобі знадобиться лише звичайна літрова банка, яка буде використовуватись для змішування необхідних інгредієнтів, та ті ж необхідні інгредієнти. Отже, за статистикою більшість дівчат полюбляють пити досить відомий коктейль „Секс на пляжі”. Щоб скуштувати його, тобі необхідні будуть 50мл персикової горілки, 50мл звичайної, 20мл апельсинового соку, 20мл соку журавлини. Змішати всі інгредієнти, вилити в стакан з 5(!) кубиками льоду та прикрасити долькою апельсинки. Одним із найпопулярніших коктейлів як серед дівчат, так і серед хлопців є «Кривава Мері». Подаємо тобі два способи його приготування: 1) 90г томатного соку + 40г горілки + 15г лимонного соку + сіль + перець (за смаком). Цей спосіб передбачає, що ти акуратно все змішаєш у банці, про яку ми говорили на початку. Після такого бовтання суміш виливай у невисокий широкий стакан, положивши перед тим на дно кілька кубиків льоду. 2) цей варіант «Кривавої Мері» відрізняється тим, що спершу в стакан ти ллєш томатний сік з перцем та сіллю, а потім акуратно по лезу ножа горілку. Змішувати їх не потрібно. Передбачається, що спочатку людина п’є горілку, а потім закушує гострим томатним соком. Інші рецепти коктейлів є доволі простими у приготуванні (мабуть придумані безпосередньо на якійсь вечірці або ж поетапно на кількох): 1. Мартіні + горілка + лимонний сік. Сама я того не пробувала, але звучить якось смачно (друзі знають, що я обожнюю лимонний сік:) 2. Баночка «Бьорну» + 50мл + лід. Дуже смачно, при чому доза алкоголю є несильнодіючою, а енергії вистачає на маленьку електростанцію (з власного досвіду знаю). 3. 0,3 пива + 0,25 кока-коли + 100г горілки. 4. «Піноколада»: кокосовий лікер + ананасовий сік. Тепер хоч знати будеш, про що співає Козловський:) 5. «Марево» (назву придумала сама). В маленький стаканчик наливаєш текілу і горілку. На руку насипаєш трошки солі, облизуєш сіль, випиваєш текілу і заїдаєш лимоном. На мою думку, дуже ектранеординарно. Тепер перейдемо до рецептів, які обрала 1. „Нагла мавпа”: 20мл горілки + 20мл білого рому + апельсиновий сік. Мабуть, назва має прихований зміст. Сподіваюсь, що після вживання такого коктейлю чоловіки не стають схожими на давніх предків:) 2. Ще один цікавенький, проте його назву так і не взнала: на дно стакана виливається жовток, зверху кладеться чайна ложечка томатної пасти і легенько наливається горілка. Сіль, перець за смаком. Ну як справжнісінькі козаки! 3. Фруктовий коктейль: 100мл шампанського напівсолодкого, 10мл коньяку, 20мл цукрового сиропу, 10г свіжих фруктів, лід. Фрукти розкласти в бокали, залити коньяком, цукровим сиропом і додати лід. Перед подачею залити холодним шампанським. 4. абсент + самбука. Готується як звичайний абсент або самбука, але випалюється щось одне і доливається до іншого. 5. „Бі-тон”: в стакан на 1\3 наливають самбуку, зверху акуратно, по ножі грейфрутовий сік, а потім ще й абсент. Останній підпалюється, гаситься і випивається . 6. ”Тріко”: 2л кока-коли + 2 стіки чорної кави + 0,5 л горілки. Ось так просто і смачно. 7. „Скажений бик”: Банка згущеного молока, 6 яєчних жовтків, 2 пакетики ваніліну, чайна ложечка кави, 300 мл молока. Збити міксером. Потім вилити в 1,5л пляшку, додати 0,5л горілки, збовтувати протягом 10 хвилин та дати настоятися хоча б годину. За смаком нагадує ірландський коктейль „Бейліз”. Цей напиток не є алкогольним, але, як на мене, дуже цікавим. Решта студентів відповіли, що п’ють тільки молочні коктейлі (так я їм і повірила) або просто горілку. І наостанок: пам’ятайте – надмірне вживання алкоголю шкідливе для вашого здоров’я!!! Наталя Когут Деякі коктейлі можна змішувати, а деякі наливають шарами, використовуючи при цьому спеціальну ложечку. Шари утворюються завдяки різній густині та масі компонентів. Лікер, наприклад, тяжчий за горілку і тому не буде змішуватись з нею, якщо його налити на дно.