Студенти економічного факультету серед переможців Всеукраїнського змагання “Монетарна політика: виклик Національного банку України університетам” (NBU University Challenge)

04.12.2019 | 03:29


Команда студентів економічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка зайняла 2 місце у фіналі Всеукраїнського змагання “Монетарна політика: виклик Національного банку України університетам” (NBU University Challenge).

NBU University Challenge – це конкурс, який організував Національний банк України серед закладів вищої освіти. Він передбачає аналіз студентськими командами економічної ситуації в країні та надання рекомендацій щодо монетарної політики. Це унікальна можливість для студентської молоді зазирнути за лаштунки роботи головного регулятора фінансового сектору країни, доповнити та урізноманітнити теоретичне навчання корисним практичним досвідом. Студенти здобувають навики сучасного макроекономічного аналізу, покращують розуміння сутності монетарної політики та особливостей прийняття рішень у цій сфері.

Змагання проходили у два етапи. Заявки на участь у першому заочному етапі (16 вересня-8 листопада 2019 р.) подали 42 команди з 26 провідних закладів вищої освіти України. За результатами аналізу поданих робіт висококваліфіковане журі, до складу якого входили працівники НБУ, відібрало до фіналу 3 команди – команду Інституту банківських технологій та бізнесу Університету банківської справи, команду Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана та команду Львівського національного університету імені Івана Франка.

Фінал змагань NBU University Challenge відбувся 22 листопада 2019 р. у Національному банку України (м. Київ). Учасники фіналу мали змогу зблизька ознайомитись з роботою комітету монетарної політики Національного банку. Студенти поглибили навики аналітичного мислення, економіко-математичного моделювання, прийняття обґрунтованих рішень на макроекономічному рівні, уміння командної роботи й публічних виступів. Основне завдання команд у фіналі – підготувати та презентувати власні рекомендації для Правління НБУ щодо монетарної політики. Необхідно було обґрунтовано відповісти на ключове питання конкурсу: “Яким має бути рішення Правління НБУ щодо облікової ставки і чому?”. Усіх переможців фіналу змагань запрошено пройти стажування у Національному банку України.

Вітаємо з перемогою студентів економічного факультету Каліщук Софію (капітан команди), Бойка Романа, Радика Василя, Ракову Анастасію та Цікалову Ренату, а також наставників команди доцента кафедри економічної кібернетики Зомчак Ларису та доцента кафедри фінансів, грошового обігу і кредиту Пайтру Наталію і бажаємо їм нових успіхів і здобутків!

Ознайомитися з матеріалами конкурсу NBU University Challenge, презентаціями команд та переглянути відеотрансляцію фіналу можна на сторінці НБУ та Financial Literacy Ukraine у Facebook.