Cтуденти освітньої програми «Міжнародна економіка» взяли участь у Саміті експортерів компанії Forbes

29.03.2023 | 00:14

16 березня 2023 р. у Києві відбувся Саміт експортерів від Forbes. Компанія Forbes Ukraine люб’язно надала можливість студентам 4-го курсу освітньої програми «Міжнародна економіка» взяти участь у форматі онлайн у цьому заході.

Студенти мали змогу послухати виступи державних діячів, провідних експертів, українських бізнес-лідерів, а також взяти участь у більш ніж десяти тематичних панелях. На Саміті, серед інших, виступили: Віцепремʼєр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України – Ольга Стефанішина, Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики – Данило Гетманцев, власник UBC Group – Ігор Гуменний, президент корпорації «Біосфера» – Андрій Здесенко, – співзасновник і член ради директорів «SoftServe» – Тарас Кицмей, голова офісу CEO Групи Метінвест – Олександр Водовіз, співзасновник «Нової пошти», президент Спілки українських підприємців – В’ячеслав Климов, та інші.

На Саміті обговорювали перспективи та проблеми експорту в умовах війни; рішення, які пропонує держава для виходу на міжнародні ринки; досвід українських компаній, які вийшли на ринок ЄС у 2022 році; вплив відмінностей національних підприємницьких культур на розвиток бізнесу. Окрема увага була присвячена фінансовим інструментам підтримки вітчизняного експорту.

На семінарському занятті з дисципліни «Міжнародна економічна діяльність України» відбулось обговорення заходу. Студенти підготували короткі презентації за темами Саміту та проаналізували підняті питання. Особливо зацікавили студентів панелі «3 перших уст» та «Doing business in…» під-час яких представники провідних вітчизняних компаній розповіли, як війна вплинула на їхній бізнес та досвід українських компаній виходу на зовнішні ринки.

Дякуємо компанії Forbs Ukraine за надану можливість взяти участь у заході такого високого рівня і наблизитись до реального середовища професійного економічного аналізу вкрай важливих проблем вітчизняної господарської практики.