Економічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка вітає з Ювілеєм видатного вченого, блискучого педагога, організатора науки і освіти, відданого патріота України, Заслуженого працівника освіти України, Заслуженого професора Львівського університету Івана Романовича Михасюка!

15.05.2020 | 19:05

15 травня 2020 р. виповнилося 85 років з Дня народження Заслуженого працівника освіти України, Заслуженого професора Львівського університету, Академіка Національної академії наук вищої освіти України, доктора економічних наук, професора, завідувача кафедри економіки підприємства Івана Романовича Михасюка – видатного українського вченого, талановитого педагога і організатора науки, багатолітнього декана економічного факультету, засновника відомих в Україні наукових шкіл з розвитку агропромислового комплексу Західного регіону України та регулювання євроінтеграційної економіки в умовах глобалізації, а також нового напряму наукового дослідження «Економічна політика України в умовах російської агресії».

Професор Іван Михасюк зробив вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців з економіки та науковців вищої кваліфікації. У числі його учнів – 7 докторів наук, 50 кандидатів наук, відомі українські науковці, політики, громадські діячі, керівники провідних вітчизняних та міжнародних компаній.

І. Р. Михасюк є автором методики економічної оцінки землі в господарствах Західного регіону України, науковим керівником колективу авторів Концепції розвитку АПК Львівщини, учасником робочої групи з розроблення Земельного кодексу України, співавтором низки програм виходу України з економічної кризи. Він опублікував понад 450 наукових праць, які висвітлюють питання економічної безпеки України в умовах глобалізації, євроінтеграції, регулювання земельних відносин, державного регулювання економіки України в екстремальних умовах.

За особистий внесок у розвиток української науки, підготовку висококваліфікованих фахівців, багаторічну сумлінну працю та успішну науково-педагогічну і наукову роботу І. Р. Михасюку присвоєно почесне звання «Заслужений працівник освіти України». Його також нагороджено Срібною медаллю ВДНГ (1983 р.), нагрудним знаком «За відмінні успіхи в роботі» (1980 р.). Національна академія наук вищої освіти України, визнаючи наукові здобутки професора І. Р. Михасюка, нагородила його медаллю Ярослава Мудрого (2019 р.) та премією журі конкурсу у номінації «Монографії» (2016 р.).

Науково-педагогічний колектив та студенти економічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка вітають ювіляра з Днем народження, бажають йому міцного здоров’я, відмінного настрою і самопочуття, невичерпної життєвої енергії, наснаги і натхнення до нових наукових пошуків та праці на користь української науки і студентства!