Економічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка вітає з Ювілеєм видатного вченого, блискучого педагога та організатора науки і освіти, Заслуженого працівника освіти України, Заслуженого професора Львівського університету Степана Михайловича Панчишина!

18.08.2020 | 13:30

18 серпня 2020 р. виповнюється 70 років з Дня народження Заслуженого працівника освіти України, Заслуженого професора Львівського університету, доктора економічних наук, професора, завідувача кафедри аналітичної економії та міжнародної економіки Панчишина Степана Михайловича – видатного українського вченого, інтелектуала, талановитого педагога і організатора науки, багатолітнього декана економічного факультету, засновника відомої в Україні наукової школи “Становлення української економічної термінології”.

Професор Степан Панчишин зробив вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців з економіки та науковців вищої кваліфікації. У числі його учнів – відомі українські науковці, громадські діячі, керівники провідних вітчизняних та міжнародних компаній. С. М. Панчишин є автором більше 15 підручників, низки наукових монографій, понад 200 публікацій у вітчизняних та зарубіжних наукових виданнях, чисельних навчально-методичних праць. Серед вагомих здобутків Степана Михайлович є наукова редакція та переклад 10 відомих англомовних підручників з макроекономіки, мікроекономіки, теорії грошей і фінансів, які значно розширили українську наукову економічну термінологію і адаптували її до умов та традицій світової науки.

За особистий внесок у розвиток української науки, підготовку висококваліфікованих фахівців з економіки, багаторічну сумлінну працю та успішну науково-педагогічну і наукову роботу С. М. Панчишину присвоєно почесне звання “Заслужений працівник освіти України”, нагороджено почесним знаком “Відмінник освіти України”, пам’ятною медаллю Львівського університету «150 років від дня народження Івана Франка», нагрудним знаком «Петро Могила», низкою грамот і відзнак.

Упродовж багатьох років Степан Михайлович очолював економічний факультет ЛНУ імені Івана Франка, спеціалізовану вчену раду із захисту докторських (кандидатських) дисертацій, був членом Президії Науково-методичної комісії МОН України з економіки та управління для класичних університетів, головним редактором Вісника Львівського університету (серія економічна) та наукового збірника “Формування ринкової економіки в Україні”, у 2009-2011 pp. очолював експертну раду з економіки ДАК Міністерства освіти і науки України.

Науково-педагогічний колектив та студенти економічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка вітають ювіляра з Днем народження, бажають йому міцного здоров’я, відмінного настрою і самопочуття, невичерпної життєвої енергії, наснаги і натхнення до нових наукових пошуків та праці на користь української науки і студентства!