Новини кафедри економіки України за лютий-квітень 2020

22.04.2020 | 16:31

Кафедрою економіки України ведеться профорієнтаційна робота щодо магістерської освітньої програми, розпочато роботу над новою науково-дослідною темою, успішно проведено перші етапи студентських науково-творчих конкурсів та олімпіад. Про це та інше – у новій підбірці новин кафедри.

  • Кафедра економіки України залучила інформаційну підтримку Львівської обласної державної адміністрації в частині поширення інформації про здійснення набору на освітню програму кафедри серед об’єднаних територіальних громад області та на інформаційних ресурсах Адміністрації. Про це йдеться у листі Львівської обласної державної адміністрації до Львівського національного університету ім. І.Франка від 26 березня 2020 р.
  • Колектив кафедри успішно завершив виконання науково-дослідної теми “Наукові засади формування стратегій сталого розвитку в Україні”, робота над якою велася протягом 2016-2019 рр. Відповідно до положень, викладених у кінцевому звіті, наукова новизна одержаних результатів полягає в узагальненні та поглибленні теоретичних підходів до дослідження відтворення суспільних благ, обґрунтуванні методологічних і практичних засад безперервності їхнього забезпечення/надання та головних напрямів еволюції цього процесу в економічній системі України в контексті сучасних вимог, що виникли у зв’язку з реалізацією стратегії сталого розвитку, необхідністю формування об’єднаних територіальних громад і економіки розвитку територій.
  • Розпочато роботу над науково-дослідною темою “Державне регулювання структурних змін в системі формування національної економіки сталого розвитку” із терміном виконання протягом 2020-2022 рр. 31 березня 2020 р. завершено процес реєстрації наукової теми в Інституті науково-технічної та економічної інформації України (УкрІНТЕІ).
  • Завідувач кафедри економіки України проф. Л.С.Гринів (ст. Ю.Балан), проф. М.В.Кічурчак (ст. М.Роговська) та доц. М.В.Квак (ст. М.Кононенко) завершили підготовку студентів до участі у Всеукраїнських олімпіадах та конкурсах наукових робіт з економічних дисциплін. Терміни проведення конкурсів продовжені через епідемічну ситуацію.
  • Студенти магістерської програми кафедри “Економіка розвитку територій” працюють над магістерськими дипломними роботами. В.Марушко досліджує проблеми транскордонної співпраці територіальних громад. Н.Гайворон продовжує дослідження стану реалізації реформи децентралізації у національній економіці України.