Професор Інсбрукського університету (Австрія) Керстін Нойман виступила з лекцією для студентів економічного факультету Львівського університету на тему «Стратегія сталого розвитку: інноваційна бізнес-модель для забезпечення стійкості на рівні фірми та системи»

13.05.2022 | 02:46

Foto_Lect_Neumann_3

27.04 2022р. у рамках вивчення дисципліни «Інноваційний розвиток суб’єктів господарювання», яку викладає доц. Осідач О.П. для магістрів І курсу спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», відбулась лекція англійською мовою проф. Керстін Нойман (Kerstin Neumann) з Інсбрукського університету (Австрія) на тему «Sustainable strategy: a business model innovation for firm- and system-level resilience» («Стратегія сталого розвитку: інноваційна бізнес-модель для забезпечення стійкості на рівні фірми та системи»).

Під час лекції проф. Нойман наголосила, що підприємницька стійкість є наслідком довгострокової інноваційної стратегії. Сьогодні усі стейкголдери та суспільство все більше тиснуть на бізнес для того, щоб він працював стабільно та з дотриманням етичних норм. А це означає перехід від короткострокової орієнтації бізнесу на прибуток до створення довгострокової вартості для всіх зацікавлених сторін. Такий підхід може дати компаніям значні фінансові переваги, оскільки послідовно орієнтовані на стейкголдерів компанії є більш стійкими до криз, більш інноваційними і, отже, зможуть краще конкурувати на ринку. Крім того вони будуть більш привабливими для працівників, постачальників, партнерів, клієнтів і також для інвесторів. Проте така стратегічна переорієнтація вимагає комплексної зміни всіх елементів компанії на структурному, поведінковому та інформаційному рівні.

Увесь лекційний матеріал був насичений прикладами практично-експериментальних проектів розвитку відомих світових компаній.

Проф. Нойман відмітила активність та зацікавленість студентів, що проявилось у значній кількості запитань та жвавій дискусії англійською мовою. Студенти ж відзначили практичну корисність представленого матеріалу.

Foto_Lect_Neumann_5 Foto_Lect_Neumann_4

Foto_Lect_Neumann_7 Foto_Lect_Neumann_6

Foto_Lect_Neumann_1 Foto_Lect_Neumann_2