13 грудня 2023 р. для студентів-магістрів освітньої програми «Консолідована інформація» спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» відбулася гостьова лекція, проведена Гарі Робертсом (технічний менеджер продуктів OPL і Sapphire, Oasis Protocol Foundation / Oasis Network)

20.12.2023 | 23:44

13 грудня 2023 р. для студентів-магістрів першого року навчання освітньої програми «Консолідована інформація» спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» на платформі Microsoft Teams в рамках дисципліни «Основи block-chain технології» відбулася гостьова лекція, проведена Гарі Робертсом (технічний менеджер продуктів OPL і Sapphire, Oasis Protocol Foundation / Oasis Network).

Доповідач зосередив увагу на особливостях смарт-контрактів, написаних мовою Solidity, детально розглянув головні вразливості таких смарт-контрактів та способу їх виправлення. Також Гарі Робертс охарактеризував можливості та переваги проекту Sapphire – першого в галузі конфіденційного EVM (Ethereum Virtual Machine). Sapphire дає змогу створювати dApps, які можуть використовувати конфіденційні смарт-контракти, що є потужним інструментом для Web3.

Лекція викликала значний інтерес в слухачів, зав’язався цікавий діалог.

Щиро дякуємо Гарі Робертсу за змістовну лекцію. Це був цінний досвід для наших студентів. Також дякуємо керівнику спільноти Oasis Foundation Міхнеа Стефанеску за допомогу в організації гостьової лекції та сподіваємося на подальшу співпрацю.

Особлива подяка нашим студентам Павлу Волощуку (група ЕкіМ-11с) та Дмитру Іващуку (група Екі-41с) за допомогу в організації гостьової лекції