22.03.2024 р. у рамках співпраці економічного факультету Львівського університету і міжнародної консалтингової компанії PwC відбулась гостьова лекція для студентів освітньої програми «Інформаційні системи у менеджменті» на тему «Інвестиції»

23.03.2024 | 22:22

22.03.2024 р. студенти третього курсу економічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка освітньої програми «Інформаційні системи у менеджменті» в рамках курсу «Інформаційні технології фінансового менеджменту» прослухали гостьову лекцію на тему «Інвестиції», яку провів тім лідер відділу Research & Valuation міжнародної консалтингової компанії PwC Роман ДРАЛА.

На лекції студенти ознайомилися з основними характеристиками інвестицій та методами розрахунку їх прибутковості, провели загальний огляд фінансових інструментів, їх способи оцінки та визнання за міжнародним стандартом фінансової звітності.  Вони також ознайомилися з принципом функціювання ринку акцій, алгоритмом оцінки вартості підприємства на основі ринкового підходу, сучасною портфельною теорією фінансових інвестицій.  На лекції були розглянуті відмінності між фундаментальним та технічним аналізом ринку, проаналізовано, чому компанії випускають облігації, а не беруть кредити, а також розглянуті поведінкові упередження, які впливають на інвесторів.

Щиро дякуємо спікеру Роману Дралі та організатору Світлані Завалій за співпрацю та цікаву, інформативну зустріч, яка сприятиме професійному зростанню наших студентів.