Аспіранти, студенти і випускники освітньої програми «Міжнародна економіка» цьогоріч взяли активну участь у низці наукових конференцій в Україні та закордоном

02.06.2023 | 20:52

Студенти, магістри та аспіранти освітньої програми «Міжнародна економіка» цьогоріч взяли активну участь у низці конференцій, які організовують вітчизняні та закордонні університети для молодих учених наприкінці навчального року.

Зокрема, наші вихованці взяли активну участь у роботі пленарного та секційних засідань XXX Міжнародної наукової конференції студентів, аспірантів та молодих учених «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ФУНКЦІОНУВАННЯ ГОСПОДАРСЬКОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ (19-20 травня 2023 р.), яка відбулась на економічному факультеті нашого Університету. На засіданні секції «Міжнародна економіка», модератором якої була кафедра аналітичної економії та міжнародної економіки, виступили із доповідями: аспірантка Надія Міщур, студенти Павло Устяк, Юлія Фолис, Христина Гнідець, Ольга Книш та ін.

Засідання секції відбувалось у доброзичливій, науковій, дискусійній атмосфері. Під час засідання обговорювались напрями та перспективи відновлення повоєнної економіки України та підвищення її конкурентоспроможності, забезпечення ефективної співпраці України з міжнародними економічними та фінансовими організаціями, особливості функціонування світових ресурсних, товарних та фінансових ринків та місце України на них в умовах російської воєнної агресії.

Відмітною ознакою конференції у 2023 р. стала участь у ній не лише нинішніх аспірантів та студентів освітньої програми «Міжнародна економіка», а й магістрів -випускників попередніх років. Вони продовжили і розвинули тематику своїх магістерських досліджень, зокрема, Едуард Колотвін і Орися Савка взяли участь і виступили із цікавими доповідями на пленарному та секційному засіданнях. Орися Савка продовжила дослідження процесів доларизації вітчизняної економіки в умовах воєнного стану, а Едуард Колотвін – цінову кон’юнктуру на глобальних ринках нафтових деривативів.

Крім того, цьогоріч вихованці освітньої програми представили результати свої наукових досліджень на конференціях та у інших університетах України й за кордоном.
Так, студент другого курсу Владислав Малець став учасником ІІ Всеукраїнської наукової конференції студентів та молодих вчених, організованій Донецьким національним технічним університетом (31 травня 2023 р, м. Луцьк) і підготував доповідь на тему «Індустрія розваг у метавсесвіті».

Магістр Едуард Колотвін виступив з доповіддю про методологічні проблеми дослідження ринків товарних деривативів за допомогою AI/ML, на конференції, організованій Вроцлавським університетом (Польща) (Wroclaw Annual Conference on Health and Lifestyle (WAICHL-2023) Health and lifestyle in the new geopolitical reality) яка відбулась 25-26 травня 2023 р.

Цьогорічна наукова конференція на нашому факультеті стала ювілейною. За тридцять років така подія у науковому житті склалась у добру, плідну традицію, а її внесок у формування нової генерації українських економістів важко переоцінити. Упродовж тридцяти років учасниками конференції були сотні, а може й тисячі вітчизняних та іноземних студентів, аспірантів, молодих учених – які сьогодні стали професорами і доцентами, державними мужами, політиками і топ менеджерами і підприєцями.
Тематика конференцій завжди була актуальною: доповіді і теми для обговорення присвячувались злободенним макро- та мікроекономічним проблемам відкритої економіки України.

Участь у конференціях допомагала і допомагає молодим науковцям набути досвіду першого серйозного наукового пошуку, публічного спілкування, міжнародної академічної комунікації.

Незмінним організаторам конференції – деканату та кафедрам – щирі вітання, велика подяка та повага від учасників, прихильників й колег, побажання невичерпної енергії, натхнення, і успіхів у реалізації нових наукових проєктів!

Кафедра аналітичної економії та міжнародної економіки