Cтартував пілотний проєкт “Основи соціального підприємства” для студентів ОП “Бізнес-економіка” в партнерстві з Центр підтримки підприємництва.

04.04.2023 | 20:20

🔥 Cтартував пілотний проєкт “Основи соціального підприємства” для студентів ОП “Бізнес-економіка”  економічного факультету ЛНУ імені Івана Франка в партнерстві з Центр підтримки підприємництва ЛМР та за підтримки Західно-українського кластера соціальних підприємтсв!!

Протягом 2️⃣🔥 днів студенти ОП “Бізнес-економіка” мали насичену програму, яка складалась з теоретичної частини та наочного досвіду на соціальних підприємствах.

30 березня студенти слухали лекцію Анни Лауфер про:
🔹Соціальне підприємство
🔹Критерії СП
🔹Приклади СП
🔹Бізнес-моделі СП та чому СП – це завжди бізнес із місією
🔹Можливості для СП.

31 березня студенти разом з організаторами проєкту відвідали соціальні підприємства і змогли побачити як ці інструменти працюють:
1. Соціальне Ательє “Butterfly”: це спільнота, яка об’єднує дівчат, жінок різних вікових груп для того, щоб допомогти їм вийти зі складних життєвих ситуацій та разом з тим розвинути свій творчий потенціал!
2. Фонд Горіховий дім: купувати продукцію «Горіхового дому» – чудовий шанс висловити свою підтримку соціально незахищеним людям міста Львова, оскільки прибуток, отриманий внаслідок продажу виробів, скеровується на фінансування потреб жіночого Центру та іншу діяльність благодійної організації “Фонд горіховий дім”, який надає соціальні послуги потребуючим особам.
3. Соціальне підприємство Центр професійної освіти Боско: багатофунціональний комплекс, який має місію виховувати дітей та молодь, зокрема соціально-вразливих категорій населення.

Мета проєкту – збільшити кількість соціальних підприємств в Україні. 💙💛