Економічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка потрапив у 5-ку лідерів у щорічному зарплатному рейтингу Журналу “Гроші”

16.03.2018 | 12:00

На запитання «випускникам яких ЗВО роботодавці платять найвищу зарплату?» кожного року дає відповідь журнал «Гроші».

У березневому номері Журналу «Гроші» (№5 від 15 березня 2018 року) було оприлюднено черговий«Зарплатний рейтинг вишів-2018». Рейтинг закладів вищої освіти журнал готує уже в одинадцяте.

Для ретельного оцінювання провідні українські університети були внесені до декількох списків – за спеціальностями, у яких їх оцінювали компанії роботодавців.

Саме роботодавці ставили оцінки і, фактично, визначили, які місця посядуть ЗВО у рейтингу. Кожному навчальному закладу роботодавці могли поставити одну із чотирьох оцінок. Мінімальна – «0» – означала, що «на роботу кандидата того чи іншого навчального закладу швидше за все не візьмуть». «Двійка» говорила про згоду взяти кандидата на роботу з зарплатою нижчою за середньоринкову для цієї категорії спеціалістів, якщо альтернативи немає. Оцінку «5» роботодавці ставили в тому випадку, якщо були готові взяти на роботу кандидата з зарплатою рівною середньоринковій для цієї категорії спеціалістів. Найвище значення – «10» – дорівнювало готовності роботодавця взяти на роботу випускника на зарплату вищу середньої на ринку для цієї категорії спеціалістів.

Уже кілька років поспіль у зарплатному рейтингу наш факультет посідає найвищі позиції у категорії “економічні  спеціальності”. За результатами укладеного рейтингу, роботодавці готові без зайвих вагань узяти випускника на роботу з конкурентоспроможною на ринку праці зарплатнею.