Курс «Computational Economics» для студентів освітньої програми «Економічна кібернетика»

16.09.2023 | 16:42

Студенти освітньої програми «Економічна кібернетика» мають можливість у першому семестрі 2023-2024 н.р. пройти факультативний курс «Computational Economics» (with Python), підготовлений у рамках проєкту «Навчальний міст Хемніц-Львів» Львівського національного університету імені Івана Франка та Технічного університету м. Хемніца у програмі «Цифрова Україна: забезпечення академічного успіху в кризові часи» Німецької служби академічних обмінів (DAAD) та Федерального міністерства освіти та досліджень Німеччини.

Курс «Computational Economics» підготовлений у співпраці Prof. Dr. Torsten Heinrich (завідувача кафедри мікроекономіки Технічного університету м. Хемніца (Німеччина)) та доцентки кафедри економічної кібернетики Львівського національного університету імені Івана Франка Лариса Зомчак. Prof. Dr. Torsten Heinrich також є асоціативним членом  Oxford Martin Programme on Technological and Economic Change (OMPTEC) в Oxford Martin School of the University of Oxford та в Institute for New Economic Thinking (INET) в Oxford (http://torsten-heinrich.com/).

Курс «Computational Economics» читатиметься англійською мовою та включатиме доступ до відеолекцій, виконання практичних завдань та відвідування гостьових лекцій Prof. Dr. Torsten Heinrich та M.Sc. Ania Janischewski. Курс дає змогу студентам отримати досвід із застосування обчислювальних методів в економіці (зі застосуванням мови програмування Python). Курс «Computational Economics» включає такі теми: обчислювальна економіка та Python, основи програмування та структури даних, візуалізація даних, статистичний та економетричний аналіз, теорія мереж, аналіз тексту, машинне навчання, агентно-орієнтоване моделювання тощо.

Координатор курсу від Львівського національного університету імені Івана Франка – доцентка кафедри економічної кібернетики Лариса Зомчак (larysa.zomchak@lnu.edu.ua).

За результатами успішного проходження курсу студенти отримають сертифікати. Запрошуємо студентів усіх курсів (окрім першого курсу бакалаврату) та рівнів освітньої програми «Економічна кібернетика».

Реєстрація на курс триватиме до 20 вересня за посиланням https://docs.google.com/forms/d/1FxGfZW5wiFwGSjivI-1bJYeB_WBVE1xxYjuM6NMfAd8/edit