Лекція Prof. Dr. Torsten Heinrich з “Computational Economics” для слухачів факультативу

27.09.2023 | 23:25

У понеділок 25 вересня розпочався факультативний англомовний курс “Computational Economics” (with Python) для студентів освітньої програми «Економічна кібернетика», підготовлений у співпраці Технічного університету м. Хемніц (завідувач кафедри мікроекономіки Prof. Dr. Torsten Heinrich) та Львівського національного університету імені Івана Франка (доцентка кафедри економічної кібернетики Лариса Зомчак) та у рамках проєкту «Навчальний міст Хемніц-Львів» (DAAD). На факультатив зареєструвалось 67 студентів різних курсів та рівнів вищої освіти освітньої програми «Економічна кібернетика». Під час прохоження курсу студенти отримують доступ до передзаписаних відеолекцій Prof. Dr. Torsten Heinrich, відвідуватимуть лекційні та практичні заняття у форматі відеоконференцій, виконуватимуть практичні завдання з обчислювальної економіки в Python.

У вівторок 26 вересня слухачі факультативу прослухали вступну лекцію Prof. Dr. Torsten Heinrich з “Computational Economics” (with Python) у режимі відеоконференції, під час якої ознайомились із поняттям «обчислювальна економіка» та її відмінністю від традиційних методів дослідження в економіці, розглянули приклади застосування методів обчислювальної економіки на макро- та мікрорівнях, дізнались про особливості обчислювального підходу в економіці та його напрямки, обговорили необхідність застосування програмування під час реалізації обчислювальних економічних моделей та, зокрема, доцільність застосування мови програмування Python.

Студенти подякували Prof. Dr. Torsten Heinrich за можливість прослуховування актуального курсу з “Computational Economics” (with Python) та цікаву лекцію.

За результатами успішного закінчення факультативного курсу з “Computational Economics” (with Python)  студенти отримають сертифікати про його проходження.