Про участь викладачів кафедри фінансів, грошового обігу і кредиту у вебінарі про важливі аспекти перевірки контрагентів з огляду податкової обачності

28.04.2023 | 20:04

28 квітня 2023 р. кафедра фінансів, грошового обігу і кредиту економічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка (доцентки Віра Кміть та Ірина Приймак) взяла участь у
вебінарі «Найважливіші аспекти перевірки контрагентів з огляду податкової належної обачності», організованому Асоціацією відкритих даних України (Open Data Association).
Асоціація відкритих даних – громадська організація, що заснована у січні 2021 року і є стратегічним партнером ТОВ «Ю-Контрол”(YouControl). Місія організаціі – сприяти розширенню міжнародної співпраці шляхом формування прозорого бізнес-середовища, організовувати заходи, спрямовані на підвищення прозорості в органах державної влади, протидії корупції, підвищенню кваліфікації державних службовців тощо.
Спікери заходу:
– Данило Глоба – Голова правління Асоціації відкритих даних України, адвокат;
– Інна Якушко – заступник начальника ГУ ДПС у м. Києві.
Як відомо, з 1 липня 2023 року будуть відновлені податкові перевірки бізнесу в Україні. Саме тому викладачам кафедри важливо бути в курсі трендів податкового законодавства, а також зважати на обачність в умовах відновлення податкових перевірок.
Зокрема на вебінарі висвітлювалися такі питання:
🔹Належна податкова обачність – які існують принципи, ризики та підходи під час проведення перевірок податковими органами.
🔹 На що саме звертають увагу податкові органи в процесі перевірок контрагентів.
🔹 Як ефективно протидіяти податковим ризикам.
🔹 Як фінансово-промисловим групам та контрагентам уберегти себе від відповідальності за ризики ділових партнерів.
🔹 Дієві інструменти для дотримання належної податкової обачності.
Практичні кейси, отримані знання та поради дозволять покращити якість освітнього процесу та сприятимуть оновленню навчальних курсів «Державний фінансовий контроль», «Управління митно-податковою діяльністю» (лектор – Віра Кміть) та «Податковий і митний контроль» (лектор – Ірина Приймак) для студентів магістратури освітньо-професійної програми «Митна справа та фіскальне адміністрування» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок».