Розвиток співпраці кафедри менеджменту з Жешувським університетом (Республіка Польща)

07.06.2023 | 13:12


Кафедру менеджменту Львівського національного університету імені Івана Франка пов’язують давні тісні контакти, наукова співпраця та спільні заходи із кафедрою економіки та менеджменту Жешувського університету. Інституційно співпраця між Львівським національним університетом ім. І. Франка та Жешувським університетом закріплена  рамковою угодою 3 квітня 2003 р. за ініціативи відділу міжнародних зв’язків.

Поступове налагодження звичайної навчально-наукової активності після року воєнної дестабілізації,   дозволили також нашим викладачам повернутися до конференційних активностей у другому семестрі 2022/2023 н.р. Зокрема, гарант ОПП бакалавра «Менеджмент організацій та адміністрування» доц. Анна Грищук, доценти кафедри менеджменту Маріанна Кохан та Наталія Данилевич взяли участь організації та виступили у конференції „Підприємництво і регіон в добу кризи» на базі Інституту економіки та фінансів Жешувського унівесристету.


Викладачі у своїх виступах висвітлювали моделі та особливості кризового менеджменту малих та середніх підприємств України в часі війни, а також приділили увагу важливості ефективних комунікацій. Значний інтерес викликали висновки та результати оглядів кращої практики управління, бізнес-кейси українських підприємств в часі війни, які виявили стійкість, гнучкість та резильєнтність . Також обговорення торкнулося польської підтримки як українського бізнесу, так і держави, біженців, науковців.

Адже у співпраці кафедр впродовж останніх десяти років проводилися спільні наукові конференції на базі кожного з університетів, семінари та стажування. Колеги здійснювали візити з метою участі у конференціях, проходили наукові та педагогічні професійні стажування, а також долучалися до онлайн-заходів.

Завідувачка кафедри економіки та менеджменту  Жешувського університету професорка Маріола Гжебик з 2020 р. є також членом редколегії Збірника наукових праць ЛНУ ім. І. Франка «Формування ринкової економіки в Україні». Головним редактором видання є професор кафедри менеджменту Оксана Сенишин.

Ми вдячні нашим партнерам, колегам та уряду Польші за відкритість, допомогу та підтримку у складні часу. Працюємо над розвитком співпраці та наступних спільних проєктів.