Розвиток стартап-підприємнимцтва в Україні: аспірантка кафедри менеджменту Анастасія Мазур здобула ступінь доктора філософії

27.01.2024 | 12:01

 Анастасія Мазур, аспірантка кафедри менеджменту,  успішно захистила свою дисертацію на присудження ступеня доктора філософії в галузі управління та адміністрування. Дисертаційне  дослідження підготовленена кафедрі менеджменту під керівництвом доцента КоханМаріанни Остапівни.

Тема дисертаційного дослідження – “Регулювання розвитку стартап-підприємництва в Україні.” Мета дослідження полягала в розробці теоретичних основ та науково-методичних підходів для покращення екосистеми стартап-підприємництва та стратегічних пріоритетів регулювання його розвитку.

Спеціалізована вчена ради Д 35.051.01 Львівського національного університету ім. Івана Франка об’єднала фахівців з теми: відомих вчених, які водночас мають практичний досвід у царині стартап-підприємництва. Вчену раду очолила професор кафедри менеджменту Юринець Зорина Володимирівна – досвідчена науковиця в галузі інноваційного менеджменту та підприємництва.

Офіційні опоненти дисертації: Назар Подольчак, професор, завідувач кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Національного університету «Львівська політехніка», та Євгенія Поліщук, професор Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, внесли свої вагомі висновки та коментарі, надаючи свіжий погляд на проблематику регулювання стартап-підприємництва.

Особливу увагу у дискусії було приділено розвитку регіональних стартап-екосистем, зокрема практичним аспектам стимулювання студентського інноваційного  підприємництва, адже професор Назар Демчишак, що виступив рецензентом, є очільником Наукового парку “Інновації та підприємництво” ЛНУ ім. І. Франка, а професор Назар Подольчак очолює Tech Startup School та науковим парком Sid City НУ «Львівська Політехніка». Наостанок, рецензент Богдана Косович, доцент Львівського університету, підкреслила великий обсяг та високу якість опрацьованих статистичних даних, а також практичну значущість дисертації для академічного середовища.

Колектив кафедри менеджменту щиро вітає Анастасію Вікторівну з успішним захистом дисертації! Це велике досягнення, яке визначає новий етап у науковій кар’єрі і ми пишаємося, що долучилися до нього. Бажаємо подальших творчих та професійних здобутків.


Отримати докладнішу інформацію та переглянути повний текст дисертації можна тут.