Співпраця зі стейкхолдерами за ОП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

26.09.2022 | 13:09

Для поглиблення співпраці зі стейкхолдерами та оновлення змісту окремих освітніх компонент ОП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» доцент кафедри економіки підприємства Ольга Червона взяла участь у проєкті для викладачів ЗВО та успішно пройшла навчання, здобувши сертифікацію для викладання курсу «Створення та розвиток ІТ-продуктів».

Перший всеукраїнський освітній курс «Створення та розвиток IT-продуктів» розроблено компанією Genesis, громадською організацією «Освітня фундація продуктового IT», студією EdEra спільно з Міністерством цифрової трансформації та Міністерством освіти та науки України (https://www.gen.tech/post/genesis-zapustyv-kurs-iz-produktovogo-it).

Освітній онлайн-курс було розроблено для студентів ЗВО з метою профорієнтації в продуктовому IT, розвитку підприємництва та продакт-менеджменту. Експертами й спікерами онлайн-частини курсу виступили Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан, співзасновник Monobank Дмитро Дубілет, Client Partner Apps & Ventures, CEE у Meta Станіслав Біров, COO Genesis Артем Копанєв, CEO Suitsme (Genesis) Галина Єфремова та інші фахівці з провідних продуктових IT-компаній, зокрема Genesis і Meta.

Курс буде доступним в рамках дисципліни «Інтелектуальний бізнес та електронна комерція» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» як окремий модуль.

В результаті проходження курсу студенти мають знати: етапи створення та розвитку IT-продуктів; склад та ролі учасників продуктових команд IT-стартапів; сутність мінімально життєздатного продукту; способи валідації ідей та тестуванням гіпотез; базові поняття маркетингу в сфері продуктового ІТ, способи дослідження та впливу на цільову аудиторію продукту; особливості роботи технічної та нетехнічної складової продуктової команди, окремі аспекти застосування мов програмування в залежності від продукту.

Сподіваємось, що завдяки інтерактивному курсу «Створення та розвиток ІТ-продуктів» студенти спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» зможуть здобути базові знання, реалізовуватись в ІТ-сфері, створювати власні IT-продукти та розвивати продуктове і підприємницьке мислення.