Стартап-екосистема Львова наживо: студенти ДВВС «Startup-менеджмент» відвідали центри розвитку стартап-підприємництва

22.04.2024 | 22:43

Впродовж березня-квітня відбувся ряд практично-професійних екскурсій, у рамках яких студенти Львівського університету у рамках вивчення ДВВС «Startup-менеджмент»(викладач – доц. Маріанна Кохан) ознайомилися з можливостями та роботою центрів підтримки стартап-підприємництва.

Зокрема, студенти завітали до Центру підтримки підприємництва Львівської міської ради, Бізнес-інноваційного центру Tech Startup School та у бізнес-інкубатор Startup Depot. Також студенти більше дізналися про активності Наукового парку «Підприємництво та інновації» Львівського університету.

Метою зустрічей було на місці ознайомитися з проєктами та можливостями підтримки різних аспектів стартап-підприємництва: технологічного,  організаційного, соціального, фінансового.


Анна Чуба – керівник проєктів Центру підтримки підприємництва ЛМР та бізнес-консультантка, розповіла студентам про напрямки роботи центру, проєкти підтримки підприємництва та цільові групи, можливості грантового фінансування. Особливу увагу Анна зосередила на проєктах студентського підприємництва та запросила долучатися до навчальних програм і конкурсів.


Цікавим було також занурення у процес створення інновацій у Tech Startup School. Студенти відвідали біохімічну лабораторію, ознайомилися з процесами розробки косметичних продуктів, а також мали нагоду безпосередньо долучитися до процесу тестування автосимулятора у лабораторії інновацій.





Бізнес-інкубатор Startup Depot зосередився на презентації своїх навчальних програм. Так, Startup School by Startup Depot є традиційною преакселераційною програмою для дуже ранніх етапів стартапів. Наступною програмою є Unicorn meпризначена для команд з уже створеним прототипом та верифікованою бізнес-гіпотезою. Обидві програми є безкоштовними.

 Науковий парк Львівського університету «Інновації та підприємництво» спільно із Українським Фондом Стартапів (USF) вже втретє організовуєВсеукраїнський конкурс конкурс студентських стартапів Lviv Startup Fest. Як зазначив керівник Наукового парку проф. Назар Демчишак, у межах короткої школи підготовки стартапів учасники зможуть взяти участь у тренінгах та воркшопах, які будуть проводити експерти USF. Студенти також дізналися про можливості акселераційної та інкубаційної підтримки від Наукового парку.

Проведення практичних занять ДВВС «Startupменеджмент» у форматі навчально-ознайомчих екскурсій стимулювало покращене розуміння перспектив розвитку студентських стартапів, зокрема акселерації та грантового фінансування, і загалом вплинуло на підвищення інтересу та мотивації до продовження розробки проєктів.