Стажування викладачів кафедри економіки підприємства

11.05.2023 | 19:01

У період з 24 березня до 28 квітня 2023 р. гаранти освітніх програм кафедри економіки підприємства, а саме д.е.н., проф. Урба С.І., к.е.н., доц. Максимець Ю.В. пройшли навчання за програмою підвищення кваліфікації проєкту «Школа наставників дуальної форми здобуття освіти».
Захід відбувся за підтримки Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні у співпраці із Державною установою «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти», ГО «Науково-дослідний та консультаційно-практичний центр бізнесу, маркетингу та права», Федерації роботодавців України, Координаційного центру дуальної освіти Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.
Під час стажування викладачі ознайомились із особливостями застосування інноваційних форм проведення занять відповідно до освітніх програм та практичними навичками організації освітнього процесу за дуальною формою здобуття освіти; опанували практичні техніки та способи управління конфліктами та конструктивного виходу з них.
Навчання проходило у форматі відкритих лекцій, на яких були висвітлені такі важливі теми, як:
1. Освітній процес на підприємстві: чи це можливо?
2. Ефективна організація освітнього процесу на підприємстві: що треба знати?
3. Педагогічні та соціально-психологічні аспекти роботи наставника при дуальній формі здобуття освіти.
4. Ефективна комунікація наставника зі здобувачем освіти.
5. Конфлікти при організації дуальної форми здобуття освіти на підприємстві: дієві способи вирішення.
Здобуті знання та практичні навики сприятимуть вдосконаленню ОП «Підприємництво, організація бізнесу та торгівлі» першого (бакалаврського) та ОП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» другого (магістерського) рівнів вищої освіти.За результатами стажування учасники отримали сертифікати.