Студенти освітніх програм «Міжнародна економіка» і «Економіка та правове регулювання в бізнесі» взяли участь у 19-тій літній школі EkSoc Summer School “Environmental aspects of global social and economic development”

19.07.2023 | 14:22

Студентки освітніх програм «Міжнародна економіка» і «Економіка та правове регулювання в бізнесі» Кантарович Анна, Омеліч Вікторія, Роспопа Дарина, Павлюк Ірина, Смидюк Тетяна взяли участь у 19-тій літній школі EkSoc Summer School “Environmental aspects of global social and economic development”, що відбувалась з 25 червня по 8 липня цього року у Лодзькому університеті (м. Лодзь, Польща) за підтримки Польського національного агентства з питань академічних обмінів (NAWA) та Європейського Союзу.

Учасниками літньої школи цьогоріч були викладачі та студенти із Бразилії , Еквадору, Іраку, Туреччини та України.

Предметом для вивчення і обговорення стали екологічні аспекти глобального соціально-економічного розвитку, економічна політика в умовах кліматичних змін, проблеми і перспективи сталого розвитку світової економіки.

Наші студентки прослухали низку лекцій провідних учених та взяли участь в інтерактивах та відкритих дискусіях.

Окрім цього, студенти мали змогу взяти участь у пізнавальних та інтеграційних заходах, передбачених програмою літньої школи – у віртуальній прогулянці визначними місцями Польщі, у віртуальному фортепіанному концерті польської музики, а також отримали нагоду для міжнародної комунікації, обміну досвідом і знаннями із представниками університетських спільнот із різних країн.

Дівчата поділилися враженнями.

Павлюк Ірина :”Крутий проєкт, який подарував безліч позитивних емоцій та вражень. Вдячна цій програмі за класний досвід, нові знайомства та корисні знання».

Кантарович Анна: «Я неймовірно щаслива, що змогла взяти участь у 19-ому заїзді EkSoc Summer School. Знайомство з іноземними студентами, які представляли університети Бразилії, Еквадору, Іраку та Туреччини, лише надихали нас та додавали сил у тому, щоб гідно представляти Україну та говорити про неї на широку авдиторію».

Смидюк Тетяна: “Цьогоріч стала учасницею літньої школи EkSoc «Екологічні аспекти глобального соціально-економічного розвитку». Це лише два тижні, але я відчуваю, що цей досвід змінив мій спосіб життя та змусив мене задуматися про зміни клімату та проблеми навколишнього середовища”.

Роспопа Дарина: ” Це був неймовірно цікавий час. Я отримала нові знання про екологічні проблеми функціонування світової економіки. Вдячна також за новий досвід фахової комунікації на міжнародному рівні із представниками академічних спільнот із різних країн світу, які брали участь у літній школі. Під час дискусій кожен міг висловлювати свою думку, почути інших. Завдяки участі у програмі помітно розширила свій світогляд”.

Омеліч Вікторія: “Щиро вдячна за можливість побувати цього року на літній школі в Лодзі. Це мій перший досвід спілкування з іноземними викладачами і студентами на професійні теми. Участь у літній школі дала мені змогу набути нові, актуальні знання про еколого-економічні проблеми та способи їх розв’язання. Планую досліджувати ці проблеми у своїх майбутніх курсових роботах і наукових проєктах».


Студентки економічного факультету – учасниці 19-тій літньої школи EkSoc Summer School “Environmental aspects of global social and economic development” 2023.
 

Студентки ОП «Міжнародна економіка» з учасниками літньої школи з Іраку під час святкування Курбан Байрам 2023.
 

Студентки ОП «Міжнародна економіка» під час зустрічі з дослідником із Університет Сан-Паулу (Бразилія) Доктором Рене Марселіно Абрітта Тейшейра.