Святкові новини кафедри економіки України

16.01.2020 | 15:09

Кафедра економіки України вітає колег та студентів економічного факультету з зимовими святами та початком нового навчального семестру! Затверджено Стратегію розвитку кафедри на 2020-2025 роки, оголошено про створення нової магістерської освітньої програми, проведено перший тур Всеукраїнського конкурсу наукових робіт, успішно захищено курсові роботи студентів першого року магістратури, підготовлено навчальний курс англійською мовою “Economy of Ukraine”.

Стратегія розвитку кафедри (документ)

В останні дні 2019 року затверджена Стратегія розвитку кафедри економіки України на 2020-2025 р. Стратегія передбачає подальшу розбудову партнерських відносин в тріаді “викладач-студент-майбутній фахівець”, поширення економічних знань для студентської аудиторії та зацікавлених сторін, участь у розвитку підприємницьких компетенцій молоді та розбудові управлінського потенціалу територіальних громад. Із текстом стратегії можна ознайомитися на сайті кафедри.

Нова освітня програма

У 2020 році кафедра економіки України оголошує набір на навчання за спеціальністю “Економіка” (051) в рамках магістерської освітньої програми “Економічне програмування та бізнес-планування в територіальних громадах”. Випускники спеціалізації мають змогу працювати в бізнесі та органах
державної влади, місцевого самоврядування, агенціях та асоціаціях регіонального розвитку, займаючи, зокрема, посади фахівців з стратегічного планування розвитку національної, регіональної економіки та територіальних громад; аналітиків проектів «зеленої» та креативної економіки; фахівців з формування економічних програм сталого розвитку; фахівців з розробки бізнес-планів в різних секторах економіки.

Захист курсових робіт

На кафедрі економіки України відбувся захист курсових робіт студентів магістерської освітньої програми “Економіка розвитку територій”. Успішно захищені роботи Гайворон Н.В (тема роботи – “Оцінка стану реалізації реформи децентралізації в Україні”) та Марушка В.Ю. (тема роботи – “Оцінка державної програми розвитку транскордонного співробітництва на 2016-2020р.”). Керівник курсових робіт – завідувач кафедри, проф. Гринів Л.С.

Всеукраїнський конкурс наукових робіт

Кафедра економіки України провела перший етап Всеукраїнського конкурсу наукових робіт 2019-2020 р. До участі у другому етапі конкурсу рекомендовані: в секції “Економіка та управління національним господарством” – Н.Гайворон (І місце, наук. керівник доц. Ходико Д.І.), М.Роговська (ІІ місце, наук. керівник проф. Кічурчак М.В.), М.Кононенко (ІІІ місце, наук. керівник доц. Квак М.В.); в секції “Економіка природокористування та охорони навколишнього середовища” – Р.Папроцький (І місце) та Н.Міщур (ІІ місце), науковий керівник – завідувач кафедри, проф. Гринів Л.С.

Economy of Ukraine in English

Професор кафедри економіки України, д.е.н. Кічурчак М.В. підготувала навчальний курс англійською мовою “Economy of Ukraine” для студентів першого курсу спеціальності “Економіка” (051). Починаючи з другого семестру 2019/20 н.р. курс буде викладатися для студентів спеціалізації “Міжнародна економіка”.