University Trading Challenge – нові можливості для студентів

05.11.2021 | 18:06

Цьогоріч студенти четвертого курсу освітньої програми «Міжнародна економіка» уже втретє взяли участь у щорічних міжнародних змаганнях, організованих Чиказькою біржею «2021 University Trading Challenge», у якому також брали участь 386 студентських команд зі 167 університетів 24 країн світу. Загалом у змаганнях брали участь 1549 студентів.

https://www.cmegroup.com/events/university-trading-challenge/2021-trading-challenge.html

 

Участь у такому челенжі є доброю нагодою для студентів випробувати на практиці набуті теоретичні знання і навички в університетській аудиторії, під час торгівлі різноманітними біржовими продуктами CME Group для різних класів активів, проведення фундаментального та технічного аналізу задля ухвалення ефективних рішень та навчитися практичних прийомів торгівлі ф’ючерсами.

Це був місяць незабутніх вражень і хвилювань для учасників, які не тільки пильно відслідковували біржові котирування, відкривали і закривали торгові позиції, проводили фундаментальний і технічний аналіз, а й мали нагоду зустрітися з відомими інвесторами, бізнес-експертами, аналітиками фондового  і товарних ринків.

Окрім того, під час проведення змагання CME запропонувала широкі можливості для учасників скористатися освітніми ресурсами біржі. Було організовано День ринкової освіти CME Group — це одноденний форум, який надає студентам ексклюзивний погляд на CME Group та фінансову індустрію, можливість послухати виступи бізнес-експертів із презентаціями основних тенденцій на світових ринках. Студенти мали нагоду здобути нові знання від провідних компаній галузі.

Упродовж місяця   студенти торгували на імітованій професійній торговельній платформі, наданій CQG.  Американська компанія CQG, що створює фінансове програмне забезпечення для технічного аналізу ринків, стала спонсором змагань, завдяки чому студенти мали можливість освоїти інформаційні навички роботи на торговельних платформах  CQG Integrated Client, CQG Mobile і CQG Desktop, надані  для здійснення торгів на платформі CME Globex.

До того ж, цьогоріч студенти отримали додаткову можливість щочетверга бути запрошеними до віртуального живого торговельного залу (live trading room) та  долучитися до спілкування зі справжніми трейдерами і менеджерами, які визначають можливості різних класів активів, познайомитись із early morning report  відомого фінансового аналітика, експерта фондового ринку Джима Вайкоффа (Jim Wyckoff).

Студент групи ЕКР-41 Дмитро Міськів: «Для нас це був новий, цікавий досвід, оскільки ми ніколи раніше не мали нагоди познайомитися із діяльністю біржі на практиці. Незважаючи на те, що спочатку виникали деякі труднощі, ми об’єднали свої зусилля і зробили все можливе, для того щоб достойно представити наш Університет у такому авторитетному челенджі. Наша команда виявилась напрочуд дружною. Ми створювали Zoom Calls для обговорення усіх поточних питань, колективно освоювали нові технології торгівлі, обговорювали поточні тенденції на ринках та ухвалювали рішення. Пишаюся своїми колегами».

Студентка групи ЕКР-41 Вікторія Стефунька: «Участь у торгах, які відбуваються у реальному часі із реальними активами, займала багато часу. Однак, ми побачили, як можна застосувати теоретичні знання з аналітичної економіки та фінансів, які отримали в Університеті, на практиці. Крім того, довелось опрацьовувати додаткові навчальні матеріали, переглядати навчальні відео для того, щоб освоїти та удосконалити навички біржової торгівлі.    Ми зовсім про це не шкодуємо. Ми отримали цінний досвід. Він дійсно допоміг систематизувати все, чого ми навчилися раніше».

Студентка групи ЕКР- 41 Юлія Марич: «Звичайно, як недосвідчені трейдери, ми допускали помилки і нерідко сумнівались. Наприклад, спочатку було дуже важко вирішити, які активи обрати для операцій, а потім – знайти найкращу точку «входу» та «виходу» із позиції. Проте з часом ми навчилися швидко реагувати на зміни ситуації на ринку, приймати рішення та ризикувати. Ми аналізували «свічки», розрізняли ринкові «патерни» та використовували динаміку основних ринкових індикаторів при ухваленні інвестиційних рішень».

Студентка групи ЕКР-42 Юлія Собко:  «Це був справжній виклик для нас. Серед наших конкурентів були команди, які представляли найкращі університети світу. CME щоденно публікувала рейтинг команд за результатами торгів попереднього дня, конкуренція  була доволі жорсткою.

За підсумками торгів ми посіли 77 позицію у рейтингу із 386 команд.  Ми задоволені результатом. Адже нам вдалось випередити команди навіть деяких престижних університетів. Маємо надію, що у наступному році ми знову братимемо участь у таких змаганнях і віримо, що результат буде ще кращим».

І хоча подія відбувалась дистанційно, студенти «повернулися» у піднесеному настрої, сповнені нових сил, впевненості у собі та у своїх навичках застосовувати набуті знання у професійні сфері і швидко освоювати нові, брати участь і перемагати у нових змаганнях.

А це найважливіший результат!

Проф. І. Грабинська