Відбулась онлайн-лекція доктора Ані Геррманн-Фанкгенель з Технологічного університету Хемніца (Німеччина) в рамках спільного проєкту “Lernbrücke Chemnitz-Lviv 2024”

18.04.2024 | 11:35


12 квітня 2024 р. доктор Аня Геррманн-Фанкгенель з Технологічного університету м. Хемніца (Німеччина) на запрошення професора кафедри економіки України Маріанни Кічурчак прочитала онлайн лекцію на тему “Інноваційні системи-2”.

Цей захід став продовженням співпраці Технологічного університету м. Хемніца (Німеччина) та Львівського національного університету імені Івана Франка в рамках спільного проєкту “Lernbrücke Chemnitz-Lviv 2024” за програмою “Україна цифрова: гарантування академічного успіху в часи кризи” від Німецької служби академічних обмінів (DAAD).

Лекцію слухали студенти першого курсу освітніх програм “Міжнародна економіка” (11:50–13:10) та “Бізнес-економіка” (13:30–14:50) економічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка. Гостьова лекція була прочитана в рамках вивчення навчальної дисципліни “Економіка України”.

Лекція доктора Ані Геррманн-Фанкгенель зацікавила не лише студентів першого курсу, на ній були присутні професори і доценти кафедри економічної теорії та студенти старших курсів економічного факультету. Зокрема, інтерес до лекції виявили професор З.Г.Ватаманюк, доценти Т.П.Моряк і С.І.Кудин.

Студенти під час лекції одержали цінні знання про природу і види інновацій, управління інноваціями, інноваційні системи, їх рівні та різновиди, підходи різних країн до побудови інноваційних систем. Доктор Аня Геррманн-Фанкгенель поділилася із студентами результатами власних наукових досліджень, пов’язаних із аналізом і підходами до впровадження соціальних інновацій для вирішення гострих соціальних проблем розвитку громади м. Хемніц.

Презентації лекції доктор Ані Геррманн-Фанкгенель є інтегрованими в навчальну дисципліну “Економіка України”. Це сприяє тому, що студенти-економісти мають можливість формувати компетентності, які стосуються здатності розуміти природу інноваційно-орієнтованого розвитку економіки України.