Відбулася онлайн-зустріч студентів освітньої програми «Економічна кібернетика» з Senior Project Manager (компанія SoftServe) Іриною Дербіж на тему: «Scrum Fundamentals»

15.11.2021 | 23:41

З ініціативи кафедри економічної кібернетики 10 листопада 2021 року відбулась онлайн-зустріч студентів освітньої програми «Економічна кібернетика» із Senior Prodject Manager компанії SoftServe Іриною Дербіж на тему «Scrum Fundamentals».

В.о. завідувача кафедри економічної кібернетики Артим-Дрогомирецька Зоряна Богданівна представила доповідачку і висловила сподівання, що такі зустрічі студентів-кібернетиків із представниками бізнесу, зокрема ІТ сфери, надалі відбуватимуться на постійній основі у рамках співпраці кафедри економічної кібернетики із зовнішніми стейкхолдерами.

Ірина Дербіж – випускниця спеціальності «Економічна кібернетика», котра уже більше 4 років керує проєктами в IT, має досвід управління операційними командами та викладання, є співавтором курсу «Основи управління командами та проєктами в IT» на Prometeus.

Ірина розповіла, що таке scrum, як використовують цей підхід в IT сфері та як можна застосовувати його в інших сферах, зокрема у навчанні; які переваги та недоліки цього підходу, хто входить до scrum-команди, як організувати спринт тощо. Доповідачка поділилась багатим практичним досвідом із застосування scrum-підходу та відповіла на запитання студентів.

У заході взяло участь близько 100 учасників – здобувачів вищої освіти освітньої програми «Економічна кібернетика» бакалаврату та магістратури. Студенти активно ставили запитання у ході зустрічі та під час Q&A сесії, цікавились, як допомагає Ірині освіта економіста-кібернетика в роботі та на що слід звернути увагу у навчальному процесі. Нагороду від компанії SoftServe за найцікавіші запитання та найактивнішу участь отримала студентка 2 курсу Наталія Радчук.

На закінчення зустрічі студентів також привітала менеджерка «SoftServe IT Academy» Леся Клакович та поділилась рекомендаціями, як потрапити до IT-академії SoftServe, та які слабкі місця підсилити у процесі здобуття освіти.

Організували захід в.о. завідувача кафедри економічної кібернетики Зоряна Артим-Дрогомирецька та доцентка кафедри економічної кібернетики Лариса Зомчак.

Під час зустрічі студенти не лише дізнались багато нового та практичного, але й отримали потужний заряд мотивації до навчання.