Вийшов з друку підручник Плиси В. Й. та Плиси З. П. „Теорія бухгалтерського обліку”

16.05.2023 | 03:08

Вийшов з друку підручник „Теорія бухгалтерського обліку” – автори Плиса В. Й., Плиса З. П. [Рекомендовано до друку Вченою радою Львівського національного університету імені Івана Франка] – Львів : Видавництво ННВК „АТБ”, 2023. 302 с.

У підручнику подано загальну характеристику бухгалтерського обліку, його предмет і метод, розкрито поняття, зміст і структуру бухгалтерського балансу, розглянуто можливі зміни в балансі під впливом господарських операцій, зміст і структуру рахунків бухгалтерського обліку та їхній зв’язок з балансом. З’ясовано суть та значення подвійного запису, досліджено місце оцінювання як способу вартісного визначення господарських фактів, явищ і процесів у системі бухгалтерського обліку. Зосереджено увагу на сутності документації та проблемах організації документообороту на підприємстві, видах та порядку проведення інвентаризації, техніці та формах бухгалтерського обліку. Розглянуто основи обліку активів, власного капіталу, зобов’язань, витрат, доходів і фінансових результатів діяльності підприємства. Наведено склад, елементи, якісні характеристики та принципи підготовки фінансової звітності й порядок складання консолідованої фінансової звітності підприємства.

Для студентів закладів вищої освіти, осіб котрі готуються до складання єдиного фахового вступного випробування за програмою предметного тесту з обліку та фінансів для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра, слухачів системи післядипломної освіти, усіх, хто цікавиться бухгалтерським обліком.