Ювілей професора Є. Й. Майовця (з нагоди 70-річчя від дня народження)

15.06.2023 | 15:29

10 червня 2023 року виповнилося 70 років Євгену Йосифовичу Майовцю – завідувачу кафедри маркетингу, доктору економічних наук, професору, Заслуженому професору Львівського національного університету імені Івана Франка, члену Вченої ради економічного факультету та Вченої ради Університету.

Євген Йосифович ‒ відомий в Україні та за її межами вчений. Наукові інтереси і доробок проф. Майовця Є. Й. реалізовано в галузях теорії та методології розвитку маркетингу, маркетингу в аграрній галузі України, маркетингової діяльності закладів торгівлі.

Євген Йосифович народився у с. Старе Село Львівської області. Закінчив економічний факультет Львівського університету у 1980 р. За час трудової діяльності в університеті він пройшов шлях від асистента до завідувача кафедри маркетингу. У 2007 р. захистив докторську дисертації, у 2008 р. отримав вчене звання професора. 3 липня 2008 р. професор Майовець Є.Й. – завідувач кафедри економічної теорії (з початку 2010 р. – кафедри економічної теорії та маркетингу), з червня 2013 р. – завідувач кафедри маркетингу. У 2020 році отримав звання Заслуженого професора Львівського національного університету імені Івана Франка. У 1999-2004 рр. – заступник декана факультету обліку і підприємництва Інституту підвищення кваліфікації і перепідготовки кадрів Львівського університету (за сумісництвом). Впродовж 1990-1994 рр. ‒ депутат Львівської обласної Ради.

Протягом всього періоду роботи в Університеті професор Майовець Є. Й. забезпечував і забезпечує керівництво і виконання держбюджетних наукових робіт. Був заступником Голови спеціалізованої ради із захисту дисертацій з економічної теорії та історії економічної думки. На сьогоднішній день є заступником Голови спеціалізованої ради з менеджменту та економічної теорії. Під керівництвом Євгена Йосифовича захищено 12 кандидатських дисертацій та 1 докторська дисертація.
Проф. Майовець Є. Й. опублікував понад 200 наукових та навчально-методичних праць. У цьому доробку, зокрема, 22 індивідуальних та колективних підручники та посібники, 6 індивідуальних та колективних монографій, у тому числі за останні 6 років опубліковано 3 індивідуальних навчальних посібники. Посібник проф. Майовця Є. Й. «Маркетинг: теорія та методологія» посів перше місце у конкурсі «Найкращий навчальний посібник природничого напрямку».

П’ятнадцять років тому назад за активної участі професора Майовця Є. Й. було започатковано новий напрямок розвитку економічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка ‒ підготовку фахівців за спеціальністю «Маркетинг» за всіма рівнями вищої освіти, включаючи підготовку докторів філософії, та створено кафедру маркетингу, яка під його керівництвом демонструє високий рівень якості освітньої і наукової діяльності. Впродовж двох останніх років кафедрі вдалося успішно пройти процедуру акредитації бакалаврської і магістерської освітніх програм за спеціальністю «Маркетинг». Проф. Майовець Є. Й. є гарантом освітньої програми «Маркетинг» другого (магістерського) рівня вищої освіти.

Нещодавно завідувача кафедри маркетингу, доктора економічних наук, професора Майовця Євгена Йосифовича рекомендовано до присвоєння почесного звання «Заслужений працівник освіти України» за внесок у розвиток маркетингової освіти і науки.

Колектив кафедри маркетингу щиро вітає професора Є. Й. Майовця з ювілеєм і бажає щедрої долі на многая літа!