7 лютого 2023 р. відбулася звітна наукова конференція кафедри статистики

14.02.2023 | 12:13

7 лютого 2023 року в онлайн режимі відбулась звітна наукова конференція кафедри статистики Львівського національного університету імені Івана Франка.

В рамках конференції викладачі та аспірантка кафедри статистики заслухали підсумки наукової роботи кафедри, а також презентували результати своїх наукових досліджень.

Велику зацікавленість викликала презентація проф. Матковського С.О про особливості застосування методу найменших квадратів в аналізі часових рядів.

Актуальними та цікавими були дослідження проф. Гринькевич О.С. про інформаційно-аналітичні платформи у прийнятті рішень учасників ринку праці та дослідження доц. Миронюк А.К. про сучасний стан та перспективи розвитку страхового ринку України.

Доц. Марець О.Р. розглянула широке коло наукових проблем, пов’язаних зі статистичною грамотністю в роботі з даними.

Жваве обговорення викликала презентація доц. Панчишина Т.В. про можливості платформи Power BI в аналітиці даних.

Не менш цікавим було дослідження доц. Полюги Д.М. стосовно концептуальних засад створення “розумних” сталих міст (SmartCity) в Україні.

Аспірантка кафедри статистики Бойко А. І. представила результати власних досліджень щодо цифрових сервісів у прийнятті рішень на ринку освітніх послуг та ринку праці.

Наприкінці засідання в процесі дискусії були визначені основні завдання, обговорені перспективи наукової роботи кафедри, напрями організації та реалізації наукової роботи викладачів кафедри статистики, окреслені пріоритети наукових досліджень.