Дистанційна лекція на тему “Людські навички майбутнього або кого шукають роботодавці” для студентів і викладачів ОП “Економічна аналітика та бізнес-статистика”

13.11.2020 | 12:39

12 листопада 2020 року з ініціативи кафедри статистики економічного факультету ЛНУ імені Івана Франка та компанії SoftServe  відбулася дистанційна лекція на тему “Людські навички майбутнього або кого шукають роботодавці“.

Лекцію провела віце-президент з питань навчання та розвитку персоналу компанії SoftServe – Галина Даців.

Для студентів були озвучені відповіді на такі найпопулярніші запитання: – Яка специфіка людських навичок? – Які зміни відбулися протягом останніх років? – Кого шукають роботодавці? – Як студентам ВЖЕ працювати над своїми особистими та професійними навичками?

Зокрема, на завершення своєї лекції Галина Даців додала:

“Якщо подумати над тим, в якому світі ми зараз живемо, можна сказати – нестабільному, невизначеному, складному та неоднозначному. Але пам’ятай, що на кожен такий фактор, слід прибігати до його важелю, а саме:

  • На нестабільність – застосовуй бачення. Критичне та деталізоване бачення вирішення певної проблеми.
  • На невизначеність – застосовуй розуміння. Кожна поставлена задача може бути розв’язана, якщо зрозуміти поетапність дій або знайти можливіть це зробити.
  • На складність – застосовуй ясність. Побудова плану, визначення цілей або застосування спільної роботи з командою дозволить прийти до балансу, долаючи усі можливі складнощі.
  • На неоднозначність – застосовуй гнучкість.

Пробуй, застосовуй усі можливі варіанти вирішення питань, намагаючись підібрати найкращий.

І трошки про спрогнозований Форумом “World Economics Forum” перелік навичок на 2025 рік, які допоможуть бути успішними в майбутньому: аналітичне мислення, активність, вміння швидко навчатися та адаптуватися, розв’язувати комплексні проблеми, критичне мислення та ще багато корисних і вкрай необхідних навичок, які вже необхідно розвивати в собі для свого світлого майбутнього.

А в підсумку хочеться сказати – постійно вчіться та будьте відкритими до нового, наші майбутні професіонали!”

Про цю новину можна прочитати також у соціальних мережах – на сторінці Фейсбук та в Інстаграмі.