Команда студентів 2 курсу освітньої програми «Міжнародна економіка» перемогла у проєкті «Молофактури»

16.09.2024 | 22:04

Команда студентів 2 курсу освітньої програми «Міжнародна економіка» кафедри аналітичної економії та міжнародної економіки Львівського національного університету імені Івана Франка у складі Вікторії Кущак, Анни Цибульської та Дениса Кіндрацького – в числі переможців проєкту «Молофактури».

Проєкт «Стартуємо стартапи. Молофактури» має на меті сприяти молодіжним інноваціям і підприємництву, а також покращенню їхніх софт- і хард-навичок у цих сферах. Проєкт втілюється в межах програми «Мріємо та діємо», яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX і реалізовується «МолоДвіжЦентр.Львів» із мережі «Твори» в межах реалізації титулу «Львів — молодіжна столиця Європи’25».

Студенти пройшли чотири етапи: навчання в Центрі підтримки підприємництва Львівської міської ради, участь в екскурсіях на приватні підприємства, Ідеатон (розробка бізнес-ідей) та захист проектів (пітчинг). Пітчинг молодіжних проєктів «Молофактури» відбувся 11 вересня 2024 року. За результатами пітчингу журі обрало 12 команд переможців, які отримають фінансування у обсязі 7 тис. дол. США на розвиток власного бізнесу на базі свого закладу освіти.

Студенти економічного факультету представили стартап «Мурашка». Ідея стартапу полягає у вирощуванні різних видів зелені системою гідропоніки у вертикальних садах. Розробники ідеї планують використовувати екологічне пакування і реалізовувати зелень гуртом у заклади громадського харчування, магазини, мінімаркети та вроздріб у власному пакуванні в інтернет-магазині та соцмережах. Соціальна складова включатиме просвітницькі проєкти, спрямовані на популяризацію здорового харчування, залучення до роботи та наукової практики студентів. Проєкт реалізовуватиметься у співпраці з біосад-лабораторією Львівського університету.

Ментор команди від економічного факультету доц. Марія Гнатишин