Lean методологія: гостьова лекція керівника команди автоматизації процесів у PwC Lviv SDC у Львівському університеті

30.03.2024 | 16:20

29 березня 2024 р. у межах стратегічного партнерства економічного факультету Львівського університету та міжнародної компанії PwC відбулася гостьова лекція керівника команди автоматизації процесів у PwC Lviv SDC Уляни Вусик на тему «Lean методології».

Цільова аудиторія – студенти бакалаврської ОПП «Економіка та правове регулювання в бізнесі» (у межах програми курсу «Аналіз господарської діяльності» (викл. – проф. Ольга Гринькевич), а також усі бажаючі.

Lean-методологія, також відома як Lean-філософія, є стратегією управління, яка спрямована на оптимізацію бізнес-процесів шляхом виявлення і вилучення зайвих елементів, які не додають цінності для кінцевого споживача. Основні принципи Lean виникли у японських виробничих системах, зокрема, у Toyota Production System.

У презентації про Lean-методологію Уляна Вусик розповіла про її ключові аспекти, а також навела багато цікавих прикладів їх застосування у компанії PwC Lviv SDC. Ключові аспекти Lean-методології включають:

Визначення цінності: ідентифікація того, що є цінним для клієнтів, тобто на продукті або послузі, які вони отримують.

Визначення процесу: Аналіз та оптимізація кроків, які потрібні для створення продукту або послуги, з моменту виникнення ідеї до його доставки клієнту.

Створення пулу: Забезпечення необхідних ресурсів на всіх етапах процесу у потрібний час, щоб уникнути зайвого очікування або перенавантаження.

Вдосконалення: Постійне вдосконалення процесів шляхом виявлення та вирішення проблем, а також впровадження кращих практик.

Поширення: Поширення Lean-підходів на всі рівні фірми та аспекти її діяльності.

 

У контексті аналізу господарської діяльності, Lean-методологія допомагає виявляти  та зменшувати непродуктивні витрати, марнотратство, інші види неефективності в процесах виробництва, обслуговування клієнтів, управління запасами, логістиці, інших аспектах бізнесу. Це допомагає фірмам  оптимізувати свої ресурси, скорочувати час операційного циклу, зменшувати втрати та підвищувати якість продукції або послуг.

Керівник команди автоматизації процесів у PwC Lviv SDC Уляна Вусик анонсувала для студентів 3+ курсів економічного факультету цікаву подію від PwC Lviv SDC – Tax Spring School. Дати проведення: 15-19 квітня 2024 р. Фомат-онлайн/офлайн. Детальніше за посиланням https://www.instagram.com/p/C4p5fmEtk1z/

Висловлюємо щиру вдячність Уляні Вусик за цікаву лекцію і корисні приклади для навчання і професійного розвитку.