Про співпрацю професора кафедри економіки України Маріанни Кічурчак і доктора Ані Геррманн-Фанкгенель з Технологічного університету м. Хемніц (Німеччина) в рамках спільного проєкту DAAD “Міст Хемнітц-Lviv – 2″

13.11.2023 | 00:17

8 листопада 2023 р. доктор Аня Геррманн-Фанкгенель з Технологічного університету Хемніца (Німеччина) на запрошення професора кафедри економіки України Маріанни Кічурчак прочитала онлайн лекцію на тему «Інноваційні системи» для студентів першого курсу освітніх програм «Облік, аналіз і оподаткування в бізнесі», «Діджітал облік, бізнес-консалтінг і аудит» та «Підприємництво, організація бізнесу та торгівля» економічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка. Гостьова лекція була прочитана в рамках вивчення навчальної дисципліни «Економіка України».

Гостьову вдалося провести завдяки спільному проєкту Львівського національного університету імені Івана Франка та Технологічного університету м. Хемнітц “Міст Хемнітц-Lviv – 2” за програмою “Україна цифрова: гарантування академічного успіху в часи кризи” від Німецької служби академічного обміну (DAAD).

Студенти під час лекції одержали цінні знання про природу інновацій, інноваційні системи, їхні види та головних учасників, підходи різних країн до побудови інноваційних систем. Доктор Аня Геррманн-Фанкгенель поділилася із студентами власним досвідом співпраці з органами місцевого самоврядування м. Хемнітц із впровадження соціальних інновацій для вирішення проблем соціального розвитку громади.

Доктор Аня Геррманн-Фанкгенель любязно погодилася надати презентацію своєї лекції для розміщення на цифровій e-learning LNU. Матеріали лекції будуть інтегровані в навчальну дисципліну «Економіка України» для розвитку компетентностей студентів-економістів, пов’язаних з їхньої здатністю розуміти природу інноваційно-орієнтованого розвитку економіки України.