Про участь викладачів кафедри статистики у Міжнародній конференції «Моделі міждисциплінарних і міжгалузевих освітніх та освітньо-наукових програм в умовах воєнного стану: виклики та варіанти впровадження»

12.09.2023 | 11:49

     08 вересня 2023 р. викладачі кафедри статистики (проф. Гринькевич О.С., доц. Вільчинська О.М., доц. Марець О.Р.) взяли участь у ІІІ Міжнародній конференції «Моделі міждисциплінарних і міжгалузевих освітніх та освітньо-наукових програм в умовах воєнного стану: виклики та варіанти впровадження».  Організатори заходу : Одеський національний університет імені  І.І. Мечникова, МБФ «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики», Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка Факультет, Artes Liberales Варшавського університету, Громадська організація «Інноваційний університет». Формат проведення заходу – офлайн (Одеський національний університет імені І.І. Мечникова) та онлайн.

     Міжнародна конференція об’єднала викладачів, дослідників, гарантів ОП, менеджерів ЗВО та громадських організацій, які реалізують ідею міждисциплінарності у забезпеченні якості та конкурентоспроможності освітніх і наукових продуктів. Участь у конференції взяли представники Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти з доповіддю про особливості акредитації міждисциплінарних програм, організаційно-правове забезпечення відповідних процесів і перспективи їх удосконалення.

     Учасники конференції представили  успішні практики реалізації міждисциплінарних програм у КНУ імені Тараса Шевченка, ОНУ імені І.І. Мєчнікова, ЛНУ імені Івана Франка, Українському католицькому університеті, Бердянському державному педагогічному університеті та ін. ЗВО.

     Проф. Гринькевич О.С., доц. Вільчинська О.Р., доц. Марець О.Р. презентували на конференції доповідь на тему «Чи є міждисциплінарність конкурентною перевагою? Перевірка гіпотези на основі пріоритетів і мотиваційних листів абітурієнтів».

     Дякуємо організаторам і колегам-учасникам конференції за проведений захід і мотивацію до наукового пошуку у вирішенні прикладних завдань.