Проф. Керстін Нойман з Інсбрукського університету (Австрія) прочитала лекцію для студентів економічного факультету на тему “Інновації для майбутнього: стратегія фірми, стейкголдери та стійкість”.

28.05.2023 | 12:45

23.05 2023р. проф. Керстін Нойман (Kerstin Neumann) з Інсбрукського університету (Австрія) на запрошення доц.Осідач О.П. прочитала лекцію на тему «Innovating for the future: firm strategy, stakeholder and sustainability» («Інновації для майбутнього: стратегія фірми, стейкголдери та стійкість»).

Лекцію прослухали 35 студентів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»: ІІ курсу бакалаврату, які вивчають дисципліну «Венчурний бізнес», а також І курсу магістратури, які вивчають дисципліну «Інноваційний розвиток суб’єктів господарювання».

Під час лекції проф. Нойман наголосила, що підприємницька стійкість є наслідком довгострокової інноваційної стратегії. Така стратегічна орієнтація вимагає комплексної зміни всіх елементів компанії на структурному, поведінковому та інформаційному рівні. А також зумовлює перехід від короткострокової орієнтації бізнесу на прибуток до створення довгострокової вартості для всіх зацікавлених сторін. Такий підхід може дати компаніям значні фінансові переваги, оскільки послідовно орієнтовані на стейкголдерів компанії є більш інноваційними, стійкими до криз, і, отже, більш конкурентоздатними. Крім того вони будуть більш привабливими для працівників, постачальників, партнерів, клієнтів і також для інвесторів.

Студенти відзначили практичну корисність представленого матеріалу, оскільки лекція була насичена прикладами успішних експериментальних проектів відомих світових компаній.

Проф.К.Нойман є професоркою факультету бізнесу Інсбрукського університету, Австрія. Предмет наукових досліджень – корпоративні стійкість та стратегія. Її роботи були опубліковані в багатьох відомих наукових журналах, таких як Strategic Management Journal, Global Strategy Journal, Management Accounting Research, Organization & Environment. Також п.К.Нойман працює запрошеною професоркою в Королівському коледжі Лондона та Тель-Авівському університеті.