На економічному факультеті відбулась зустріч з відомим українським вченим-економістом, політиком, державним та громадським діячем Віктором Пинзеником

02.04.2024 | 04:56


У понеділок, 1 квітня 2024 року, в Актовій залі економічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка відбулась надзвичайно цікава та плідна зустріч студентів та викладачів з відомим українським вченим-економістом Віктором Михайловичем Пинзеником.

Під час заходу, що був проведений на тему “Економіка України в умовах війни”, присутні мали унікальну можливість ознайомитися з точкою зору висококваліфікованого фахівця, який має значний досвід у державному та громадському житті України.

Ця зустріч стала одночасно і своєрідною презентацією книги Віктора Пинзеника “Популярна економіка. Як зрозуміти економіку та полюбити її”, яка сприятиме розширенню знань українців у галузі економіки.

Перший проректор ЛНУ імені Івана Франка Андрій Федорович Гукалюк представив гостя та з приємністю згадав про його причетність до університету як випускника та професора економічного факультету.

Студенти та викладачі активно брали участь у дискусії, задаючи чимало питань на різноманітні теми, пов’язані з актуальними проблемами вітчизняної економіки. Усі відзначали, що професійна наукова діяльність, унікальний досвід Віктора Пинзеника як Міністра фінансів і віце-прем’єра кількох урядів України, а також політика і народного депутата дозволили йому різносторонньо і фахово оцінювати особливості функціонування та організації економіки в умовах війни.

На завершення заходу декан економічного факультету Ростислав Васильович Михайлишин висловив щиру подяку Віктору Михайловичу за цікаву та пізнавальну зустріч. Він також висловив надію на подальшу співпрацю та зазначив, що у Львівському університеті завжди відкриті двері для професора Віктора Пинзеника, сподіваючись на подальші зустрічі, які будуть так само насиченими та плідними.