Новини

Науковий семінар кафедри статистики

25.11.2024 | 22:27

25 листопада 2024 року на кафедрі статистики відбувся науковий семінар, присвячений розгляду результатів дисертаційної роботи  асистента кафедри Васьківа С.Ф. на тему «Державна політика розвитку транскордонного співробітництва України в умовах євроінтеграції». Робота підготовлена на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю «Економіка та управління національним господарством».
У презентації результатів роботи Васьків С.Ф. обґрунтував актуальність досліджуваної проблеми, висвітлив основні положення теоретичної, аналітичної та рекомендаційної частин дисертації, елементи наукової новизни,  а також повідомив про обсяг і тематику публікацій за темою дослідження.
Під час наукового...

Читати »

22-23 листопада 2024 р. на економічному факультеті відбулась XІІ Всеукраїнська науково-практична конференція форум молодих економістів-кібернетиків «Моделювання економіки: проблеми, тенденції, досвід».

23.11.2024 | 23:00

Організатор заходу – кафедра економічної кібернетики економічного факультету ЛНУ імені І. Франка.
Головна мета щорічної конференції – залучити науковців, аспірантів і студентів з усіх куточків України до комплексного наукового розгляду актуальних проблем економіки, досліджень і обговорень важливих питань ефективного подальшого розвитку країни. Активну участь у пленарному та секційному засіданнях Конференції форуму взяли 151 учасник із десяти закладів вищої освіти України.
Проведені дискусії в галузі економіко-математичних методів і моделювання були актуальними в сьогоднішніх умовах, оригінальними та конкретними, а дослідження глибокими та обґрунтованими.
На завершення...

Читати »

Роботодавець зсередини 2024: Студенти спеціальності «Менеджмент» відвідали Львівський офіс KPMG

21.11.2024 | 13:38

Впродовж семестру відбувся ряд практично-професійних екскурсій «Роботодавець зсередини», у рамках яких студенти економічного факультету ОПП «Менеджмент організацій та адміністрування» відвідали офіси провідних партнерів-роботодавців: KPMG, SigmaSoftware та Банк «Львів».

У екскурсіях проєкту «Роботодавець зсередини» студенти мали змогу дізнатися більше про стан ринку праці  та кар’єрні можливості для випускників, а також безпосередньо  комунікувати із фахівцями про особливості їхньої роботи.
Так, відкриття проєкту почалося із екскурсії  до Львівського офісу міжнародної аудиторської компанії  KPMG. 30 вересня 2024 року вони відвідали сучасний офіс компанії, розташований у Бізнес-сіті “Технопарк”, і отримали цінні знання, та яскраві враження. Це була унікальна можливість зазирнути...

Читати »

Студенти та викладачі кафедри менеджменту на практично-професійній екскурсії у офісі Sigma Software у Львові

21.11.2024 | 13:20

У рамках проєкту “Роботодавець зсередини” студенти та викладачі ООП «Менеджмент організацій та адміністрування» відвідали офіс компанії Sigma Software у Львові. Впродовж осіннього семестру відбувся ряд практично-професійних екскурсій «Роботодавець зсередини», у рамках яких студенти мали змогу довідатися більше про стан ринку праці  та кар’єрні можливості для випускників, а також безпосередньо  поспілкуватися із фахівцями про особливості їхньої роботи.

Зокрема, під час екскурсії до Sigma Software студенти дізналися про структуру компанії, культуру, технології, якими користуються співробітники, а також про можливості для стажування...

Читати »

Студенти-бакалаври ОПП «Менеджмент організацій та адміністрування» вдосконалювали практичні навики оцінки конкурентоспроможності в Лабораторії товарознавчих досліджень

21.11.2024 | 13:12

14 листопада 2024 р. студенти 4 курсу ОПП «Менеджмент і адміністрування» мали незабутнє лабораторне заняття з оцінювання конкурентоспроможності продукту в межах  курсу «Стратегічне управління». Заняття проведено Чопко Н.С. і Павлишин М.Л. – доцентами кафедри менеджменту економічного факультету ЛНУ імені Івана Франка. Для визначення конкурентоспроможності хлібобулочних виробів група експертів – студенти використовували змішаний метод, зокрема:
1)Частину одиничних показників якості продукції було розраховано диференціальним методом. Використовуючи 5-ти балову шкалу студентами досліджено органолептичні показники якості: форму, поверхню, колір, стан м’якушки, запах і смак. Читати »