Працівники кафедри статистики взяли участь у засіданні робочої групи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України з питань єдиної геоінформаційної системи регіонального розвитку

09.06.2024 | 16:59

06 червня 2024 року на запрошення Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України працівники кафедри статистики економічного факультету Львівського університету взяли участь у засіданні робочої групи з напрацювання законодавчих ініціатив щодо єдиної геоінформаційної системи регіонального розвитку.

На засіданні розглянуто проєкт Концепції впровадження та розвитку місцевої статистики в Україні, який розроблено у межах Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») і доопрацьовано з урахуванням зауважень і пропозицій центральних органів влади, органів місцевого самоврядування, дослідницьких та аналітичних центрів, інших зацікавлених сторін.

Проєкт Концепції розвитку місцевої статистики в Україні розроблено за активної участі кафедри статистики економічного факультету Львівського у співпраці з Центром розвитку інновацій (відповідальний виконавець Проєкту), Інститутом розвитку міста Дрогобича, ДУ «Інститут регіональних досліджень імені М.І. Долішнього НАН України», НДЦ «ДЕМОС» Львівської політехніки.

Наступним етапом реалізації Проєкту є розробка законопроєкту «Про місцеву статистику в Україні» у співпраці з колегами з юридичного факультету Львівського університету.

Фото події: