Семінар для студентів про сучасні електронні ресурси Наукової бібліотеки Львівського університету для підготовки кваліфікаційних робіт

24.11.2023 | 12:34

23 листопада 2023 року у межах програми курсу «Методологія наукових досліджень в економіці з основами інтелектуальної власності» (лектор – проф. Ольга Гринькевич) для здобувачів освітнього ступеня «магістр» ОПП «Економічна аналітика та бізнес-статистика», «Економіка та правове регулювання в бізнесі» проведено семінар на тему «Використання електронних ресурсів наукової бібліотеки Львівського університету підготовці кваліфікаційних робіт». Захід відбувся у приміщенні Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка.
Мета семінару – популяризація сучасних інструментів електронного пошуку наукових документів для підвищення якості підготовки кваліфікаційних робіт за спеціальністю «Економіка».
Спікери семінару – Інна Дмитрівна Гажева (зав. сектору електронних ресурсів, к.ф.н.) Анна Володимирівна Сакалош (бібліограф) ознайомили учасників з сучасними електронними ресурсами, які допомагають професійно формувати якісну джерельну базу підготовки кваліфікаційної роботи.
Станом на листопад 2023 р. на сайті Наукової бібліотеки є сім ресурсів https://www.lnulibrary.lviv.ua/resources/electronic-libraries/ обмеженого доступу (певна тривалість користування; вхід через пароль чи локальну мережу): JSTOR; Research4Life; Bloomsbury Collections; SagePub; HeinOnline; AM; CulOnline.
Для отримання необхідних наукових джерел (наукові статті, розділи книг) користувачі також можуть сформувати запит до Наукової бібліотеки Львівського університету (ser.library@lnu.edu.ua). Завдяки доступу до міжнародної мережі RapidILL https://www.lnulibrary.lviv.ua/korystuvacham/services/rapidill/, працівники бібліотеки допоможуть отримати джерело впродовж 24 годин. Міжнародна платформа забезпечує безоплатне замовлення та отримання в електронній формі наукових матеріалів, опублікованих у закордонних періодичних виданнях, із понад 600 бібліотек Європи та США. Доступ до RapidILL надано українським бібліотекам для безстрокового користування компанією Clarivate.
Дякуємо колегам – Інна Гажева, Анна Сакалош за корисну і цікаву презентацію. Особлива подяка – Наталі Гарасим, відповідальній за фонд бібліотеки економічного факультету, за допомогу в організації семінару.