В Університеті вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні, студента економічного факультету Дмитра Чернявського

20.02.2024 | 21:52


20 лютого 2024 року, у десяті роковини трагічних події на Майдані, представники академічної спільноти Львівського національного університету імені Івана Франка вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні, Героя України, студента економічного факультету Дмитра Чернявського.

Представники адміністрації та громадських організацій Університету, студенти та працівники економічного факультету поклали квіти до меморіальної дошки, встановленої на фасаді економічного факультету Львівського університету, й віддали шану новітньому Герою.

До присутніх звернувся перший проректор Університету Андрій Гукалюк, який зазначив, що усі ми повинні пам’ятати подвиг Дмитра Чернявського й усіх Герої Небесної Сотні, які десять років тому ціною власного життя прагнули вибороти для України європейське майбутнє.

Спогадами про Героя поділився декан економічного факультету Ростислав Михайлишин: «Студент факультету Дмитро Чернявський і випускник Сергій Дідич загинули, виборюючи право України на європейське майбутнє. Сьогодні ми маємо перемогти у цій війні і вберегти нашу батьківщину, щоб ці жертви не були марними».

Нагадаємо, Дмитро Чернявський народився 5 березня 1992 року в селищі Артемівське Донецької області. Навчався на обліково-фінансовому факультеті Донецького національного університету, після закінчення якого вступив у магістратуру економічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка.13 березня 2014 року на майдані Донецька Дмитро Чернявський зазнав ножового поранення і помер дорогою до лікарні. Герой похований у Донецьку.

20 лютого 2015 року Дмитрові Чернявському присвоїли звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно) – за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народові, виявлені під час Революції Гідності. У 2018 році на фасаді економічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка встановили меморіальну дошку на честь Дмитра Чернявського.

Пресцентр