Вийшов з друку навчальний посібник “Національне рахівництво” – автори Матковський С.О., Лутчин Н.П., Васьків С.Ф.

14.02.2023 | 11:29

Вийшов з друку навчальний посібник “Національне рахівництво / Матковський С.О., Лутчин Н.П., Васьків С.Ф. – Львів: ЛНУ ім. Івана Франка, 2022. – 352 с.

Призначений для студентів економічних спеціальностей закладів вищої освіти, аспірантів, економістів, науковців, викладачів і практиків, які прагнуть глибокого розуміння самої суті національного рахівництва та його аналітичних можливостей.

Навчальний посібник націлений на формування у студентів базового комплексу знань з методології національного рахівництва для формування практичних навичок щодо статистичного дослідження інформації на макрорівні та розробки макроекономічних прогнозів для вирішення фахових завдань, що використовується в міжнародній статистичній практиці.

  • У посібнику узагальнені й систематизовані теоретичні надбання у сфері макроекономічного аналізу.
  • Опанування методів аналізу та системи показників за допомогою висвітлених у підручнику питань дає розуміння процесу соціально-економічного розвитку держави, механізму формування та використання основних факторів виробництва і економічних ресурсів у країні.
  • Запропонована послідовність із 14 тем допоможе у логічному засвоєнні змісту дисципліни та у поглибленому вивченні методології національного рахівництва.
  • В посібнику теоретичний матеріал ілюструється реальними статистичними даними державної та міжнародної статистики.