Про гостьову лекцію проф. Марини Негрей (Collegium Helveticum Цюріхської вищої технічної школи, Швейцарія) для студентів освітньої програми “Міжнародна економіка”

08.06.2024 | 21:53

24 травня 2024 року професорка, докторка Марина Негрей, яка працює в Collegium Helveticum Цюріхської вищої технічної школи (Швейцарія), на запрошення професорки кафедри економіки України Маріанни Кічурчак прочитала онлайн лекцію на тему “Війна і сільське господарство: поглиблений аналіз впливу російського вторгнення на аграрний сектор України та шлях до післявоєнного відновлення”.

Професорка, докторка Марина Негрей активно досліджує аграрний сектор економіки України, працювала як запрошена професорка Групи аграрної економіки та політики Федеральної вищої технічної школи Цюриха, яка стабільно займає найвищі позиції у рейтингах навчальних закладів світу та Європи.

Лекцію слухали студенти першого курсу освітньої програми “Міжнародна економіка” економічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка. Гостьова лекція була прочитана в рамках вивчення навчальної дисципліни “Економіка України”.

Студенти під час лекції одержали цінні знання про стан сільського господарства та його структуру в Україні, головні виклики та ризики війни, які вплинули на його розвиток, заходи аграрної політики в умовах воєнної агресії та державні програми сільськогосподарського експорту. Крім того, професорка, докторка Марина Негрей визначила місце і роль українського аграрного сектора для глобального ринку зерна і глобальної безпеки. Під час лекції професорка, докторка Марина Негрей презентувала студентам міжнародні дослідницькі програми, в яких вона бере участь та які присвячені аграрному сектору економіки України та його повоєнному відновленню.

Лекція була інтерактивною, студенти задавали питання про виклики і перспективи євроінтеграції сільського господарства України, розвиток фермерства, ринок землі, органічне землеробство, Студенти освітньої програми “Міжнародна економіка” одержали можливість поглибити свої знання і краще зрозуміти головні тренди та втрати в аграрному секторі України під час війни, оцінити його значення для світової економіки.