Викладачі кафедри статистики взяли участь у проєкті Міжнародної організації праці «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні»

28.10.2023 | 18:46

Викладачі кафедри статистики взяли участь у проєкті Міжнародної організації праці «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні»

25 жовтня 2023 р. у Львівській обласній військовій адміністрації відбулася презентація результатів дослідження «Аналіз розривів у навичках і потреб бізнесу у робочій силі».  Дослідження проведене у межах проєкту Міжнародної організації праці «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» за фінансування Міністерства закордонних справ Данії та уряду Німеччини, підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

«Аналіз розривів у навичках і потреб бізнесу у робочій силі» – перше комплексне дослідження ринку праці Львівської області, що охоплює довоєнний період (2018-2022 рр.) та час воєнного стану. Його головна мета – виявити розриви у навичках працівників, визначити перспективні напрями щодо їх подолання на основі освітніх програм, інших короткострокових і середньострокових заходів з підтримки учасників ринку праці.

У презентації звіту про результати дослідження взяли участь представники Міжнародної організації праці, депутатського корпусу, органів виконавчої влади, закладів вищої та професійно-технічної освіти, об’єднання роботодавців, бізнес-асоціацій, керівники підприємств, члени Львівського регіонального партнерства «ОПЛІЧ».

Відповідальним виконавцем дослідження є ГО «Центр досліджень і моніторингу якості та мобільності людських ресурсів», що об’єднує професійних експертів з ЛНУ імені Івана Франка (кафедра статистики економічного факультету;  відділ кар’єрного розвитку та співпраці з бізнесом); НУ «Львівська політехніка» (НДЦ «ДЕМОС» кафедри теоретичної та прикладної економіки); ДУ «Інститут регіональних досліджень імені М.І. Долішнього НАНУ». Методичну й організаційну підтримку дослідження забезпечили також Львівський обласний та міський центри зайнятості, Головне управління статистики у Львівській області. Серед виконавців також колеги з ГО «Українська експертна ліга» (м. Харків).

У проведенні дослідження, підготовці звіту та презентації результатів взяли активну участь науково-педагогічні працівники та аспіранти кафедри статистики (проф. Ольга Гринькевич: дизайн і методика дослідження, організаційна підтримка; доц. Оксана Вільчинська, доц. Тарас Панчишин: статистична обробка результатів; художній дизайн видання; доц. Оксана Марець – візуалізація даних, підготовка презентації; аспіранти Ростислав Малинич, Анна Бойко – аналіз результатів в частині соціального партнерства учасників ринку праці, його особливостей у секторі IT-індустрії).

Детальніше зі змістом звіту можна ознайомитися за посиланням або на сторінці Facebook ГО «Центр досліджень і моніторингу якості та мобільності людських ресурсів.